Baarmoederheling

Thuis, warm, zacht, veilig. Gedragen, geïnspireerd, creatief, stromend. Verbonden.
Dankbaar.
EXCITED

Woorden die vrouwen gebruiken als ze zich (opnieuw) verbinden met hun bekkengebied.
Het gebied waar het gevoel van basisveiligheid en vertrouwen huist. De creatieve levensstroom en seksuele levensenergie, het plezier.
Veel vrouwen dragen bewust en onbewust oude emoties en pijn met zich mee en slaan dit op in de baarmoeder.

De baarmoeder is geen plek om angst en pijn in te bewaren. De baarmoeder is een plek van creatie en geboorte van leven. 

De baarmoeder is zo veel meer dan een ruimte waarin baby’s groeien. Het is het centrum van potentieel, creatiekracht en levenslust.

Vanwege levenservaringen of overgedragen pijn en verdriet in de vrouwenlijn is een deel van de verbinding met onze baarmoeder en onze vrouwelijke kracht verloren gegaan. Je mag je weer herinneren wie je werkelijk bent. Volledig krachtig en ook zacht, liefdevol en wijs.

In het werk met vrouwen zie ik dat veel vrouwen zich moeilijk kunnen verbinden met hun bekkengebied, baarmoeder, vagina. Het is ongemakkelijk om erover te praten, het voelt niet als onderdeel van het lichaam, moeilijk om te voelen. Ik kan ook uit eigen ervaring spreken over hoe het is om geen verbinding te kunnen maken. Het heeft effect op je relaties, op je energielevel, zin in seks, op je plezier, gevoel van stromen, van kunnen creëren, loslaten, ontspannen, je vertrouwen. Een heel rijtje waar verbetering in komt als je lichaam weer één geheel gaat vormen.

Je kunt je op verschillende manieren verbinden met je baarmoeder en daar opgeslagen emoties, pijn en trauma helen, transformeren en/of loslaten.
Bewuste aandacht, meditatie, verbinden met de aarde, rituelen.
Ik maak gebruik van meditatie met een yoni kussen (zie blog) en geef de rite van de baarmoeder door.

De 13e rite van de baarmoeder is een een eeuwenoud vrouwen ritueel van de Inca’s, de Q’eros indianen uit Peru, welke nu doorgegeven wordt over de wereld. Door de zachte energie van de inwijding, die zowel een heling als ook een zegening is wordt de vrouwelijke kracht versterkt.

Deze rite van de Munay Ki staat volledig los van andere Munay Ki initiaties en kan dus geheel los daarvan ontvangen worden. Het getal 13, staat voor de 13 manen. Vrouwen die de rite ontvangen hebben kunnen de rite weer doorgeven.

Ook wanneer je geen baarmoeder meer hebt, kun je de baarmoederheling ontvangen.

Zie workshops waar en wanneer je de baarmoederheling kunt ontvangen.

Schuiven naar boven