Ervaringen 

Ben, Laura & Evi

Eigenlijk gingen we de zwangerschap in met het idee: we gaan gewoon naar het ziekenhuis en daar ‘redden’ ze ons wel. Na de eerste sessie met Sietske zijn we 180 graden omgedraaid:  de introductie van de geschiedenis van bevallen, waarom de natuur weet wat ie moet doen, hoe vertrouwen en ontspanning ervoor kan zorgen dat je zelf pijnstilling aanmaakt, dat je je lijf alleen de ruimte moet geven om zijn werk te kunnen doen en ook dat je veel meer dan je denkt zelf kan aangeven wat je wilt bij de verloskundige en je niet overrompelt en geleefd wordt door de wereld van de verloskundige en bevallingen waarin je terecht komt. Alles gaat zo snel en is zo nieuw dat je nauwelijks de tijd hebt om te beseffen waar je allemaal ‘zomaar’ in meegaat. Het was heel fijn dat we bewust werden van het feit dat we controle hadden over wat wij voelden wat goed was voor mij en de baby. Te vertrouwen op de natuur dus!
En er was veel meer bijzonders. Ik denk dat het besef bij ons ontstond dat hypobirthing misschien  nog wel belangrijker is voor en na de geboorte dan tijdens. Of in ieder geval net zo belangrijk. We voelden echt die connectie, rust en liefde met z’n drieën. En ook dat je als man vrouw het samen doet en een team bent.

Evi is een hele blije rustige baby, op de opvang valt het op dat zij zo ontspannen is.

Ik heb ook de hele zwangerschap veel positiever ervaren door hypnobirthing. Ik keek bijna zelfs uit naar de bevalling ipv dat ik angstig was.

Hypnobirthing  levert een hele gezonde mentaliteit die niet alleen voor je bevalling heel goed is om te leren maar je hele ouderschap beïnvloed. Wij hadden privé sessies thuis en dat vonden we heel fijn.Jeffrey, Asli & Odin

Wij vonden de cursus beiden echt enorm fijn. Door mijn traumatische ervaring in ziekenhuizen, was ik enorm angstig voor een ziekenhuis geboorte (die helaas noodzakelijk was). Mijn angst was dat ik niets te zeggen zou hebben en ik moest doen wat er van mij verwacht werd.

Het was onze eerste “zwangerschapscursus” en we hebben in 4 bijeenkomsten zo ontzettend veel geleerd. De privésessies vonden we beiden erg prettig en de liefde waarmee alles uitgelegd werd was fantastisch. Voor ons beiden was het een verademing om te horen dat je veel meer in eigen hand hebt dan dat je denkt, ook in een ziekenhuisbevalling!

Ik heb mogen ervaren dat mijn lichaam in staat is een zwangerschap te volbrengen en een geboorte. Het vertrouwen (terug)krijgen in mijn lichaam als vrouw. Mijn angsten uitspreken en hier over leren en praten. Ook de informatie over je “zelfbeschikingsrecht” vond ik erg fijn en te leren dat ook mijn kindje weet wat het doet. Leren vertrouwen op mijn kindje en op mijn lichaam.

Hetgeen wat mij het meeste is bijgebleven is dat ik heb leren vertrouwen op mijn kindje en mijn eigen kracht én dat mijn partner heel erg is betrokken bij de bevalling. Hierdoor stond hij onwijs sterk in zijn schoenen en dat heb ik als heel erg prettig ervaren.

Ik heb de cursus al aan al mijn zwangere vriendinnen aangeraden! Sietske is een enorm fijn persoon, die op een hele liefdevolle en integere manier aanwezig is.

 

Eva, Hjalmar & Nine

Nog voordat ik zwanger was wist ik dat ik heel graag op de meest natuurlijke manier mogelijk wilde bevallen.

Toen we eenmaal zwanger waren was hypnobirthing daarom de juiste weg om te nemen. Mijn partner en ik hebben de cursus thuis gevolgd en konden samen met Sietske een diepe laag aanraken. Waar gaat het leven over? Wat doet nieuws leven met ons? Wat wil je een kindje meegeven en wat kom je in jezelf tegen waar je eventueel nog iets mee mag doen.

Het bleek een fantastische en intense reis die tot op de dag van vandaag een mooi pad heeft bloot gelegd.

Sietske is een warm liefdevol en zeer invoelend mens die wij iedereen toewensen bij deze bijzondere gebeurtenis.

Wij hebben precies de geboorte mogen beleven zoals we die voor ogen hadden.

Nicole & Martijn

Het specifiek fijne aan hypnobirthing is dat je het hele geboorteproces samen doet doordat ook de man een hele actieve rol krijgt. Er zijn teveel cursussen waarbij de man één keer komt meekijken en de vrouw het verder zelf maar moet regelen. De cursus zoals die wordt gegeven door Sietske gaat verder. Deze cursus heeft bij ons voor een hele positieve beleving van de zwangerschap gezorgd, en ons geleerd te focussen op het mooie en emotionele proces van zwangerschap, geboorte en daarna. Tijdens de cursus ben ik als moeder anders naar de zwangerschap gaan kijken en kon ik ook wat beter omgaan met de fysieke klachten. Sietske kon goed omgaan met onze nuchterheid en medische achtergrond en wist onze onderliggende angsten en twijfels te ontcijferen en daar concrete tips voor te geven.  Tijdens de sessies met Sietske hebben wij ons heel veilig gevoeld. Door een afwisseling van nuchterheid, humor met de lichte zweverigheid die past bij hypnobirthing hebben wij ons enorm op ons gemak gevoeld. En dat alles zonder geitenwollen-sokken mentaliteit.

Stéphanie en Pieter

We hebben de cursus hypnobirthing ervaren als een enorme verrijking. We hebben over onszelf geleerd, hoe je lichaam werkt tijdens het geboorteproces, hoe te ontspannen, te vertrouwen op jezelf, weten wat er allemaal mogelijk is. En we hebben beiden geleerd dat er zoveel meer te kiezen en regisseren valt in je eigen proces, zodat je echt trouw aan jezelf kunt blijven. Ook als het allemaal anders loopt. We hadden het beiden absoluut niet willen missen.
Het heeft ons echt de ogen geopend en ervoor gezorgd dat we vol liefde, respect en vertrouwen de geboorte tegemoet gingen. Ik heb enkel positieve gedachtes gehad, was de hele geboorte zeer ontspannen en heb het als heel mooi ervaren.  Sietske staat heel erg open voor iedere andere mening en gaat daar zeer respectvol en flexibel mee om. Ze probeert niemand te overtuigen, forceert niets, luistert, deelt en verrijkt en daarmee kwam zij recht bij ons binnen en gaf ons precies wat nodig was.

Schuiven naar boven