Reiki 

Reiki betekent letterlijk ‘energie of kracht van de zon’.  Tijdens een behandeling wordt door handoplegging levensenergie doorgegeven wat het zelfherstellend vermogen van het lichaam een boost geeft. Het is een heerlijke manier om te ontspannen, oude patronen te transformeren, los te laten of gewoon te baden in liefdevolle aandacht.

Een reikibehandeling is mogelijk bij jou thuis, bij verloskundigenpraktijk Uniek of op afstand. Je bent ook van harte welkom bij de workshops die ik met regelmaat met lieve collega’s geef. Hierbij wordt de reiki gecombineerd met meditatie, yoga, mini massages, sound baden en geur. Pure weldaad voor lichaam en geest ♥.

reiki tijdens en na de zwangerschap 

Tijdens de zwangerschap is een reikibehandeling erg prettig, omdat het je helpt je energie- en hormoonhuishouding weer in balans te brengen en je energie weer te laten stromen. Zwangerschapsklachten kunnen hierdoor verminderen of verdwijnen.  Reiki brengt je hart en geest in balans, waardoor je helderder kunt denken, je minder piekert en meer kunt vertrouwen op je gevoel. Je voelt je doorgaans ontspannen en opgeladen na een behandeling.

Invloed op je kindje

Het kindje in je buik groeit snel en ook het energie-evenwicht staat onder druk. Reiki heeft een positief effect op de energiebalans van zowel jou als van je kindje. Fysiek wordt je kindje gevoed door jouw lichaam, maar ook gedachten en emoties komen bij je kindje aan en hebben nu al invloed op zijn of haar gesteldheid.Het kindje leeft in de marinade van moeders emoties! Reiki is een liefdevolle energie die voedend en helend is en voor je kindje fijn is om in te baden. Tijdens de behandeling gaan kindjes in de buik tegen de reikihanden aanliggen en bewegen ze met de handen mee! Reiki helpt je om emoties te verwerken en je meer te kunnen ontspannen. Je baby voelt zich hierdoor rustiger en heeft meer ruimte om te groeien en te bewegen. Ook jullie band wordt versterkt door deze liefdevolle aandacht.

Ook tijdens de geboorte kun je reiki gebruiken. Het stimuleert de ontsluiting. Stress en angst vertragen het geboorteproces en reiki helpt je te ontspannen en in je eigen centrum te blijven waardoor de geboorte soepeler verloopt. Het bevordert een lange, diepe adem wat stress verlagend werkt en de baby zuurstofrijk bloed geeft.

Na de geboorte kan reiki je helpen bij het fysieke en emotionele herstel. Het helpt de baarmoeder weer samen te trekken en op de juiste plek te komen en bij ongemak van naweeën. Je lichaam herstelt sneller en ook verwerk je de bevalling emotioneel gezien eerder. Reiki gaat borstontsteking en tepelkloven tegen en stimuleert de melkproductie bij borstvoeding. De ervaring is dat baby’s die tijdens de zwangerschap reiki meekregen, reiki na de geboorte herkennen als iets dat vertrouwd, troostend en rustgevend is.
Reiki werkt fantastisch bij oververmoeidheid, een reikisessie doet wonderen na een periode van nachtvoedingen. Het geeft je ontspanning en nieuwe energie!

Mijn hoofdpijn is verdwenen en weg gebleven sinds de reiki! ik voel me veel meer ontspannen. V

Het was erg fijn en de rest van de avond was ik heel ontspannen. De sessie heeft me meer bewust gemaakt, dat is fijn! Wietske

Mijn rugpijn is zoveel minder, dank je wel. Mirjam

Het was heerlijk. Stephanie

Schuiven naar boven